anno 1996

Standaard® kent haar start in 1996 wanneer Jan-Willem Hofma (samen met ontwerper Gjalt Pilat) de eigenzinnige interieurwinkel Pilat & Pilat in Amsterdam opent. Hieruit ontwikkelen zij een eigen meubellijn. Dit is het begin van Jan-Willem's carriere als initiator, zakelijk leider, oprichter, (interim-) manager en organisator van uiteenlopende projecten in de creatieve industrie. Zo was Jan-Willem verantwoordelijk voor de inrichting van het Lloydhotel, was hij medeoprichter van Concern ontwerpstudio en designopleiding in één en was hij oa interim theaterdirecteur, festivalorganistor, museummanager en adjunct directeur van het Amsterdam Fashion Institute. 

Anno 2013 is Standaard® producent en distributeur van gebruiksvoorwerpen en is Standaard® betrokken bij verschillende opdrachten binnen de creatieve industrie. Nieuw is dat Jan-Willem Hofma als acteur te zien is in toneelstukken en commercials... 

Standaard®Produkt

Standaard® is producent/ distributeur van hedendaagse gebruiksvoorwerpen. Aandacht en liefde voor het dagelijks gebruik, het materiaal, de techniek en ook duurzaamheid zijn Standaard® kenmerken. Een stoel, tafel, lamp, klok, wiegje of tas wordt in nauwe samenwerking met de ontwerper klaar gemaakt. Op bescheiden schaal wordt deze met de beste vakmensen en fabrikanten geproduceerd. Bijvoorbeeld: 

In 2004 is door Jan-Willem Hofma de Lloydtafel geproduceerd en deze werd in 2011 door de ELLE als beste woonproduct 2011 genomineerd. De tafel is in samenwerking met het Lloydhotel ontwikkeld. 

STANDAARD®Opdracht

Jan-Willem is als interim- en projectmanager betrokken bij verschillende opdrachten in de creatieve industrie. Momenteel werkt hij bij het toneelgezelschap Tryater in Leeuwarden en aan een TV documentaire over de architect W.M. Dudok.


 Contact

Standaard
® 

Potgieterstraat 2
8914 AL Leeuwarden
the Netherlands
info@standaard.org
tel +31 (0) 612 990 881

GEGEVENS

BTW/VAT:  NL 820 432 295B01
KvK/ CC:  32 14 67 28
IBAN:  NL 60 TRIO 01984 00624
BIC:  TRIO NL 2 U

PERS & NIEUWS

klik hier

REFERENTIESLLOYD HOTEL 

CASA400 HOTEL 

EXCHANGE HOTEL

 

MUSEUM DE PAVILJOENS

RODE KRUISMUSEUM/ HUMANITY HOUSE

AMSTERDAM FASHION INSTITUTE

 

 


SHOPS & STOCKISTS

Standaard®Producten  werkt aan een netwerk van nationale en internationale verkopers. De Standaard® producten zijn direct via deze site verkrijgbaar danwel via onderstaande shops:

The NETHERLANDS

Lloyd Hotel & 
Culturele Ambassade
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam
www.lloydhotel.com

Frozen Fountain
Prinsengracht 645
1016 HV Amsterdam
www.frozenfountain.com

UNITED KINGDOM

Mintshop
2 North Terrace
London SW3 2BA
www.mintshop.co.uk

CHINA

The Design Republic
88 yu qing rd
Shanghai
www.thedesignrepublic.com

ITALY

Mia
Via di Ripetta
Roma
www.miaviadiripetta.com